Konzulat Srbije u Sidneju: Pažnja! Lažni sajt za glasanje u Srbiji!

170

Konzulat Republike Srbije u Sidneju poslao je redakciji „Vesti“ pismo u kojem se upozoravaju državljani Srbije u Australiji da se na internetu pojavio fantomski veb-sajt, navodno namenjen za glasanje građana iz inostranstva na predstojećim Parlamentarnim izborima 21. juna.
Saopštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije povodom lažnog sajta za glasanje iz inostranstva prenosimo u celosti:

„Nijedan organ države Srbije ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com na kom se navodi da građani Republike Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.
Upozoravamo javnost i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku. Ta procedura podrazumeva podnošenje ličnog zahteva ..

The post Konzulat Srbije u Sidneju: Pažnja! Lažni sajt za glasanje u Srbiji! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article