Konzul žeran Vesna Marinković prisustvovala Svečanoj akademiji povodom 90 godina postojanja Narodnog pozorišta Republike Srpske

217

U Narodnom pozorištu Republike Srpske 23.09.2020.godine održana je svečana akademija povodom obeležavanja 90 godina od osnivanja ove ustanove kulture.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, u svom obraćanju tim povodom je naglasila da je 90 godina postojanja Narodnog pozorišta Republike Srpske veliki jubilej i da je ova godina specifična zato što u njoj jubilej obeležavaju i druge institucije kulture kao što je Muzej Srpske koji takođe, postoji devet decenija.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da je malo institucija na ovim prostorima koje mogu da obeleže 90 godina postojanja poput Narodnog pozorišta Republike Srpske, koje je ostvarilo značajne domete na planu umetnosti i kulture.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je Narodno pozorište Republike Srpske najpoznatija ustanova kulture u gradu već punih 90 godina.

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je reč o nacionalnom teatru koji promoviše sve o..

The post Konzul žeran Vesna Marinković prisustvovala Svečanoj akademiji povodom 90 godina postojanja Narodnog pozorišta Republike Srpske appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article