Konzul Vesna Marinković prisustvovala obeležavanju 78. godišnjice Bitke na Kozari

146

Služenjem parastosa i polaganjem venaca na Centralnom spomen-obeležju, na Mrakovici obeležena je 78. godišnjica Bitke na Kozari koja je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša.

U ime institucija Repubike Srpske, venac su položili predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar rada i boračko invalidske zaštite Duško Milunović.

U ime Vlade R. Srbije venac kod Centralnog spomenika položio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović tom prilikom izjavila je da Srpska kao društvo funkcioniše na tekovinama svega onoga što je dala Kozara, ali i mnoga druga mesta širom Republike, da se obeležavanje na Kozari danas odvija u nešto drugačijim okolnostima nego prethodnih godina, ali da su se uprkos svemu okupili da bi iskazali poštovanje prema slobodarskom narodu Kozare. „Prema tome naša zahvalnost, kao ..

The post Konzul Vesna Marinković prisustvovala obeležavanju 78. godišnjice Bitke na Kozari appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article