„Konsolidovali smo Prosvjetu i stvorili bolje odnose unutar društva“

110

Delegati Glavne skupštine Srpskog kulturnog društva Prosvjeta jednoglasno su na sednici 24. oktobra u Zagrebu podržali rukovodstvo ove institucije pa je na mestu predsednika ponovo izabran Mile Radović, na mesta potpredsednika Duško Ljuština i Siniša Tatalović, a na to mesto izabrana je i Radmila Latas. Na istoj sednici jednoglasno su izabrani i brojni kandidati za Prosvjetina tela kao što su Glavni odbor, Nadzorni odbor, Sud časti i Savjet Prosvjete. Sa reizabranim predsednikom Milom Radovićem pričali smo o onome šta je obeližilo protekli i očekivanjima u narednom mandatu na čelu jedne od najznačajnih institucija Srba u Hrvatskoj.

Šta je obeležilo Vaš prvi mandat na čelu Prosvjete?

– Protekli mandat bio je obeležen ozbiljnim problemima u funkcionisanju Društva, zbog čega je došlo do promene rukovodstva na pola mandata. Kada smo preuzeli upravljanje Društvom naš prvi zadatak je bio finansijska stabilizacija i organizaciona i kadrovska konsolidacija. To je značilo izradu novog Satatut..

The post „Konsolidovali smo Prosvjetu i stvorili bolje odnose unutar društva“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article