Konferencija udruženja “Koreni” UJEDINILA SRBE SVETA

71

Obeležavajući dve godine od rađanje ideje za osnivanje Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i srpskih prijatelja “Koreni”, u Beogradu je juče održana svečana Konferencija svih Srba sveta. Ovaj svojevrsni srpski sabor, otvorili su osnivač Stojan Stevanović iz Švajcarske i Milan Gutić, predsednik Izvršnog odbora, dok je modelator u sali Udruženja novinara Srbije i na ZOOM platformi bio Miša Ćirić, predsednik Skupštine udruženje.

“Konferencija je u svemu uspela – kaže Miša Ćirić – jer je na njoj govorili četrdesetak ljudi iz srpskog rasejanja, jer je ovaj skup pratilo oko hiljadu srpskih iseljenika iz svih zemalja sveta i jer je njih oko 700 izrazilo želju da kupi majcu sa napisom “Koreni”. Ime udruženja je čarobna reč, koja spaja sve Srbe sveta, jer svi oni imaju korene u svom otadžbinskom zavičaju i žele da narod u matici i narod u tuđini živi i oseća se kao jedno nacionalno biće”.

Predsedništvo Korena vodi konferenciju, Foto: Marko Lopušina
Konferenciju su pozdravili i na njoj..

The post Konferencija udruženja “Koreni” UJEDINILA SRBE SVETA appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article