Koje skijalište će biti otvoreno u Evropi ove godine?

18

Sve destinacije za skijanje i zimske sportove u Evropi ostaće potpuno puste, sve sem Švajcarske koja ne odustaje od svog nacionalnog ponosa

Evropu je ponovo podelila pandemija, ovog puta po pitanju otvaranja ski sezone i skijališta. Za sada, jedina alpska zemlja koja nije zatvorila svoja skijališta za turiste je Švajcarska, dok su ostale zemlje potpuno ili delimično zatvorile svoja skijališta, kao što su Francuska, Švedska, Norveška i Finska. Austrija je prvobitno najavila nameru nastavljanja sa sezonom, ali je kasnije odustala zbog pritiska Evropske unije.

Kako ističe Laurent Vanat, savetnik za skijašku industriju, svake godine skijanje u Evropi donosi 34 milijarde evra prihoda, što je polovina ukupnog svetskog prihoda od ovog sporta.

Praktično sve zemlje zatvaraju zimsku sezonu, odnosno odustaju od nje, sve osim Švajcarske, koja u planinskom resortu Verbieru najavljuje normalno funkcionisanje svih turističkih kapaciteta, od žičara do restorana i hotela. Turisti će morati da se pridržavaju određenih mera, kao što je nošenje maski i socijalno distanciranje u svim objektima.

Original Article