Koja evropska plaža je najbezbednija za turiste?

137

Prema navodima internet portal European Best Destinations, najbezbednija plaža u Evropi se nalazi u Grčkoj u gradu Preveza

European Best Destinations je internet stranica koja se bavi promovisanjem turizma u Evropi. Na osnovu sprovedenog istraživanja koje se odnosilo na aktuelnu temu zdravstvene sigurnosti i bezbednosti turista, izabrana je najsigurnija plaža u Evropi.

Plaža Monoliti, u Prevezi, u regionu Epir na obali zapadne Grčke, najbezbednija je u Evropi za turiste. Plaža je dugačka oko 22 kilometra i široka do 80 metara, i to je čini najvećom peščanom plažom u Evropi, što omogućava “komotno” održavanje fizičke distance među turistima.

Osim toga što ima najveću plažu, Preveza je jedini grad u Evropi sa velikom plažom koji se nalazi u blizini tri bolnice, i koji se nalazi na 10 minuta udaljenosti od aerodroma.

Druga najbezbednija plaža se takođe nalazi u Grčkoj, i to je Halikunas na Krfu. Nalazi se oko 40 kilometara udaljenosti od aerodroma, a istovremeno je i jedna od najvećih na ovom ostrvu.

Original Article