Ko se tukao u vukovarskoj Tehničkoj školi Nikola Tesla?

143

Mediji u Hrvatskoj preneli su vesti o sukobu mladića u Vukovaru, a ovaj put, po njihovim saznanjima, tridesetak mladića srpske nacionalnosti napala su trojicu mladića hrvatske nacionalnosti. Zahvaljujući saznanjima do kojih smo došli, odnosno snimaka koji kruže društvenim mrežama i razgovorima sa zaposlenima u toj školi, činjenice su ipak nešto drugačije.

Sama tuča izazvana je naime novim provokacijama desetak mladića, od kojih su pojedinci i pripadnici navijačke grupe BBB (navijači zagrebačkog Dinama) ispred Tehničke škole „Nikola Tesla“ kada su najpre verbalno napadnuti učenici srpske nacionalnosti nakon čega je došlo i do sukoba u kojem je lakše povređen jedan od izazivača.

Sa njim su bili i mladići, sada već punoletni, koji nisu učenici ove škole što jasno i naglašavaju na ovom snimku „Ja ne idem više u ovu školu, ja sam došao ako će se neko potuć. Evo ako imaš muda, ako si veliki zvezdaš, potuci se sa mnom“ dok u drugom delu jedan od maskiranih momaka govori „Ajde, ajde ako ste ..

The post Ko se tukao u vukovarskoj Tehničkoj školi Nikola Tesla? appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article