Katolička interpretacija za pravoslavnu crkvu u Vukovaru

60

Turistička zajednica Vukovar u saradnji sa Gradskim muzejom, Gradom Vukovarom i Konzervatorijskim odeljenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske postavila je nove turističke signalizacije i informacije o važnim toponimima na području grada. Kako stoji na zvaničnim stranicama Grada Vukovara, ovaj projekat vredan je gotovo 110.000 kuna, a uvrštene su i ploče sa informacijama o određenim objektima na hrvatskom i engleskom jeziku.

U ovaj projekat uključeni su i pojedini objekti koji su kroz istoriju veoma važni za život srpske zajednice u ovom gradu poput Bogojavljenskom krsta, Srpskog doma, hrama Svetog Nikolaja Mirlikijskog i crkve Prepodobne Matere Paraskeve koja se nalazi u izletištu Adica. Upravo je ploča sa informacijama postavljena ka prilazu crkve na Dobroj vodi u Adici izazvala kontroverzu među srpskim stanovništvom u Vukovaru jer se na njoj nalazi niz nejasnoća.

Predaja o Katici i Hasanu kao relevantan izvor informacija o pravoslavnom hramu
Osim arhitektonskih detalja i pri..

The post Katolička interpretacija za pravoslavnu crkvu u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article