Kako su u Nemačkoj organizovali pohađanje nastave? Maske i u učionici, 10 “normalnih” minuta

66

Posle više meseci nastave od kuće i letnje pauze, đaci viših razreda u nemačkoj saveznoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija vratili su se u školske klupe uz primenu mere obaveznog nošenja maski tokom nastave.

Ekipa “Dojče velea” (DW) obišla je školu u Bonu u Severnoj Rajni-Vestfaliji kako bi proverila kako primena ove mere izgleda u praksi.

Nastavnik matematike i fizičkog vaspitanja Stefan Grote podržava ovu meru i kaže da je bolje rešenje od produžetka onlajn nastave i dodaje da ponekad ima problem da prepozna učenike, ali ne zbog maski već zbog njihovih novih letnjih frizura.

Kada su u pitanju reakcije đaka na novu meru, neki među njima kažu da je “u redu nositi maske”, a otkrivaju i da je povremeno blago pomeraju sa lica bez skidanja. Jedan dečak je naglasio da zbog maski ne može da shvati da li mu drugari govore nešto “ironično ili ne”.

Na nedostatak neverbalne komunikacije prilikom nošenja maski upozoravali su i stručnjaci, prenosi DW portal zena.blic.rs.

Jedna devojčica je n..

The post Kako su u Nemačkoj organizovali pohađanje nastave? Maske i u učionici, 10 “normalnih” minuta appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article