Jedan krov za sve Srbe u Ljubljani – grad dodelio prostor površine 160m za potrebe SKC

123

22.10.202022.10.2020

Gradonačelnik LJubljanje Zoran Janković sa predstavnicima Srpske zajednice na sastanku na kome su Srbi dobili prostor za svoj kulturni Centar
Foto: arhiva SKC Ljubljana

Lepa vest stigla je iz Ljubljane. Gradska uprava glavnog grada Slovenije na čelu sa njenim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem ustupiće prostor površine 160 m2 za potrebe Srpskog kulturnog centra (SKC) u Ljubljani. To je saopšteno nakon razgovora sa prvog čoveka Ljubljane sa predstavnicima najvećih srpskih organizacija u tom gradu: Savezom srpskih društava Slovenije, Savezom Srpske Dijaspore Slovenije, Srpskom bibliotekom Mihajlo Pupin, KUD Mladost SKUD Vidovdan i KUD Božur (svi iz Ljubljane). Predstavnici srpske strane se od srca zahvaljuju gradu Ljubljani i gradonačelniku Jankoviću. „Samo složno možemo do cilja”, naglasili su posle sastanka.

Vest je da su Srbi uspeli da se slože da i će uskoro imati jak Srpski kulturni centar u glavnom gradu Slovenije, poput drugih kulturno obrazovnih centara ka..

The post Jedan krov za sve Srbe u Ljubljani – grad dodelio prostor površine 160m za potrebe SKC appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article