Javni poziv za nagrade i priznanja SKD „Prosvjeta“

44

Pozivamo sve naše pododbore, pojedince i institucije da Glavnom odboru SKD “Prosvjeta”, upute svoje prijedloge za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja za 2020. godinu. Prijedlozi se primaju do 15. januara 2021. godine.

JAVNI POZIV ZA NAGRADE

Na temelju odluke Glavnog odbora od 17. decembra 2020. godine Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta” raspisalo je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja:

„Sava Mrkalj”, godišnja nagrada za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj. Za nagradu ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života našeg naroda. Nagrađuje se djelo (knjiga, film, predstava, manifestacija) iz 2020. godine, ali i cjeloviti doprinos kulturnom stvaralaštvu. Nagrada se sastoji iz umjetničkog reljefa sa likom Save Mrkalja, kako ga je zamislio i stvorio Vojin Bakić, i novčanog iznosa o kojem odlučuje Glavni odbor.
„Desanka Đorđević”, godišnja nagrada pojedincu za zasluge u oblasti amat..

The post Javni poziv za nagrade i priznanja SKD „Prosvjeta“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article