Izložba „Sava Sekulić – moć vizije“ u Srpskom kulturnom centru u Parizu je otvorena do 19. novembra

37

02.11.202102.11.2021

Izložba „Sava Sekulić – moć vizije“ u SKC u Parizu se može posetiti do 19. novembra
Foto: SKC Pariz

U Srpskom kulturnom centru u Parizu otvorena je izložba „Sava Sekulić – moć vizije“ umetnika Save Sekulića, koja će moći da se poseti do 19. novembra 2021. Ivana Bašičević Antić, vd direktorka Muzeja naivne i marginalne umetnosti obratila se prisutnima i poželela im dobrodošlicu. Izložbu je svečano otvorila Marija Nestorović, vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Srbije.

„Sava Sekulić – Moć vizije“ je izložba slika svetskog klasika Save Sekulića (1902-1989) iz zbirke Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, Srbija. Autentični autodidakt, daleko ispred svog vremena po snazi svoje originalnosti i istrajnošću likovnog instinkta. Danas se ubraja među najznačajnije klasike nekonvencionalne umetnosti u svetu, koja je nastajala izvan mejnstrim tokova zvanične akademske i profesionalne umjetnosti. Njegov jedinstveni umetnički opus izdvaja ga kao osobenog st..

The post Izložba „Sava Sekulić – moć vizije“ u Srpskom kulturnom centru u Parizu je otvorena do 19. novembra appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article