ИЗБОРИ 2020 – НАСТАВАК ПРИЈАВЕ БИРАЧА ЗА ГЛАСЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ

184

ИЗБОРИ 2020 – НАСТАВАК ПРИЈАВЕ БИРАЧА ЗА ГЛАСЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ

ИЗБОРИ 2020
Фото насловна : Izvor: AFP/Andrej Isaković

Након Решења Републичке изборне комисије о настављању спровођења изборних радњи у поступку спровођења избора Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу наставља са пријемом пријава грађана за гласање на парламентарним изборима у Републици Србији, чије одржавање је померено за 21. јун 2020. године.

Грађани Републике Србије који бораве у иностранству, а који желе да гласају на парламентарним изборима који се у Републици Србији одржавају 21. jуна 2020. године, своје бирачко право могу остварити гласањем у дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије на чијој територији имају боравиште.

Право да гласају на изборима имају сви пунолетни држављани Републике Србије који имају пријављено пребивалиште на територији Републике Србије. Гласање се врши искључиво личним доласком у конзулат. Бирачи свој идентитет доказују важећим пасошем или важећом личном картом Репу..

The post ИЗБОРИ 2020 – НАСТАВАК ПРИЈАВЕ БИРАЧА ЗА ГЛАСЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article