Izaslanik predsednika Srbije sa delegacijom SNV-a položio vence za ratne žrtve u Vukovaru

103

Delegacija Srpskog narodnog veća predvođena predsednikom ove institucije Miloradom Pupovcem kao i potpredsednikom Vlade Republike Hrvatske Borisom Miloševićem te izaslanikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Veranom Matićem najpre je vence pustila u Dunav u centru grada, a zatim je odala počast stradalima i na spomeniku hrvatskim braniteljima i žrtvama domovinskog rata na spomen području Ovčara.

Nakon toga u vukovarskom hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog zapaljene su sveće za sve žrtve Vukovara.

– Danas smo u ovom gradu, kao što smo bili juče i kao što ćemo biti i sutra i uvek, kako bismo bili sa onima koji osećaju i danas i dugo će osećati patnju koju su sami prošli u ratnim godinama, patnju koju su doživeli zbog gubitka svoga zdravlja i patnju koju su doživeli zbog gubitka svojih najbližih. Duboko saosećamo sa svakim građaninom Vukovara i njegove okoline koji je u tim godinama propatio i izgubio najbliže. Ovde sam kako bih pokazao da nezavisno o tome kada je i koji dan..

The post Izaslanik predsednika Srbije sa delegacijom SNV-a položio vence za ratne žrtve u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article