Izaberi svoju avanturu #vidisrbiju – Vojvodina

169

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama Zasavicu, Sirmijum, Frušku goru i Banju Vrdnik

Izaberi svoju avanturu #vidisrbiju – Vojvodina

Na putu do Zasavice, Labović je obišla etno-park Kupinovo, koje se nalazi u zagrljaju Obedske bare i reke Save. Specijalni rezervat prirode Obedska Bara je drugo u svetu zvanično zaštićeno prirodno dobro. U specijalnom rezervatu prirode Zasavica, uživali smo u pogledu sa vidikovca, kao i u vožnji čamcem kroz trsku i lokvanje. SRP “Zasavica” je zaštićeno prirodno stanište, u kome su nastanjene mnoge retke biljne i životinjske vrste, a poznati su i po uzgoju magaraca i proizvoda od magarećeg mleka.

Izaberi svoju avanturu #vidisrbiju – Vojvodina

Knežević i Labović su posetili i jedan od najvažnijih arheoloških nalazišta u Sremskoj Mitrovici – Carsku palatu. Današnja Sremska Mitrovica ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma. Uz pomoć 3D naočara, vratili smo se kroz vreme i prošetali odajama Palate.

Putovanje po Vojvodini nastavili smo obilaskom hotela “Fruške terme” u Vrdniku, koji je od danas zvanično otvoren za goste. Prve terme u Srbiji, raspolažu sa 200 soba i apratmana, 8 bazena, sauna svetom, kongresnim centrom i 11 konferencijskih sala. U blizini je i manastir Ravanica, koji smo takođe obišli. Posetu Vojvodini, završili smo obilaskom vinarije “Mačkov podrum” u Irigu, koju je 2005. godine pokrenuo Sava Jojić – Mačak, u čijoj se porodici grožđe gaji i vino pravi već generacijama. Kapacitet vinarije iznosi 200.000 litara a godišnje se proizvodi 120.000 boca vina.

Izaberi svoju avanturu #vidisrbiju – Vojvodina

Original Article