Iz Srbije stižu sredstva za besplatne čitanke srednjoškolcima

65

Danas je u Zajedničkom veću opština predsednik Srđan Jeremić potpisao ugovor kojim Republika Srbija odnosno Ministarstvo spoljnih poslova Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu ovoj instituciji dodeljuje 300.000 dinara. Zajedničko veće opština ova je sredstva namenilo za podršku srednjoškolskog obrazovanja na srpskom jeziku i pismu te će u novoj školskoj godini učenici prvih i drugih razreda srednjih škola u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji dobiti besplatne čitanke iz Srpskog jezika.

– Zajedničko veće opština pruža maksimalnu podršku školovanju naše dece na svim nivoima. Ova sredstva od Uprave za dijasporu u proteklim godinama koristili smo za decu predškolskog uzrasta naših vrtića. Ove godine vrtiće smo snabdeli didaktičkim materijalom i opremom, a decu osnovnih škola intenzivno pomažemo i kroz kupovinu radnih sveski, školskih torbi za prvake i pakete školskog pribora, te nabavku školskih lektira za biblioteke i besplatne ekskurzije. Isto tako pomažemo i..

The post Iz Srbije stižu sredstva za besplatne čitanke srednjoškolcima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article