Iz nemačke bolnice dr Jelena Kostić ušla u skafander kovid bolnice u Severnoj Mitrovici (FOTO)

78

Sa završenim fakultetom realnost i želja najvećeg broja studenata je da ode van zemlje i da tamo pokuša da “unovči” svoju diplomu, retki su slučajevi još od početka devedesetih i raspada SFRJ da su novonastale države uspele da vrate svoje najbolje studente kući, ali Jelena Kostić je odlučila da se vrati i pomogne u borbi protiv kornavirusa i ostane u svojoj zemlji.

Priča Jelene Kostić je drugačija i sa, po njenim rečima, srećnim krajem jer je nakon više od godinu dana rada u Nemačkoj jedan poziv promenio sve i vratio Jelenu kući svojim najbližima i KBC u Severnoj Mitrovici učinio snažnijim za još jednog lekara, piše Kosovo online.

Jelena kaže da je mnogo lakše odlučila da se vrati, odlazak je bio težak izbor.

“Bilo je teže da donesem odluku da odem u Nemačku, nisam imala posao i šest godina sam čekala iako sam završila Medicinski fakultet u roku, a za povratak sam se odlučila za pet minuta“, počinje svoju priču Jelena.

Iako kako kaže većina prijatelja kaže da će se pokajati, Jelena..

The post Iz nemačke bolnice dr Jelena Kostić ušla u skafander kovid bolnice u Severnoj Mitrovici (FOTO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article