Iz dva ministarstva 32 miliona kuna za područja na kojima žive manjine

258

Vlada Republike Hrvatske donela je Odluku o provođenju Programa za finansiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja te podsticanja preuzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina temeljem kojeg Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije sprovodi Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Finansijskim planom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije za 2020. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 18 miliona kuna. Korisnici sredstava biće jedinice lokalne samouprave koje su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske stekle status potpomognutog područja, a koje prema popisu stanovništva iz 2011. godine imaju više od pet odsto nacionalnih manjina na svom području.

Sem ove odluke, i Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo konkurs za finansiranje projekata u 2020. godini prema Programu za finansiranje projekata lokalne infrastrukture, rur..

The post Iz dva ministarstva 32 miliona kuna za područja na kojima žive manjine appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article