Ivica Dačić o slučaju dece pevačice Tanje Savić: “Obavestili smo australijske organe”

31

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je australijske organe o prijavi pevačice Tanje Savić da su joj deca odvedena u tu zemlju bez njenje saglasnosti, a pošto Ministarstvo pravde prikupi dokaze, biće pokrenut postupak, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačih.

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

“Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja”, rekao je Dačić.

Dodao je da se radi o dosta komplikovan slučaj, jer su deca dvojni državljani, ali je nesporno da bez saglasnosti roditelja ne možete da vodite maloletnu decu iz Srbije.

“Ako je bilo propusta države Srbije, verovatno su oni posledica falsifikata”..

The post Ivica Dačić o slučaju dece pevačice Tanje Savić: “Obavestili smo australijske organe” appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article