Istorijski pregled sela Ostrovo stavljen među korice knjige

158

Knjiga o istorijskom pregledu razvoja sela Ostrovo nastala u okviru projekta pod nazivom „Svedoci vremena“ predstavljena je 24. juna u vukovarskom Srpskom kulturnom centru. Okupljenoj publici o knjizi su govorili njeni autori Veljko Maksić i Nebojša Vidović koji su istakli da je inicijativa za izdanje o selu Ostrovo došla od samih meštana što su autori prihvatili i potom krenuli da sakupljaju dostupnu arhivsku građu.

– Znate i sami kako je počela ova godina kada su izbili problemi sa virusom pa nismo mogli da idemo ni u arhive kada je to planirano i sve se to malo odužilo. Ipak, sami meštani ustupili su nam dosta materijala, dosta fotografija, spomenicu škole koju su takođe sačuvali i na osnovu tih podataka i dostupne literature prikupili smo određene podatke koje smo objedinili u ovoj knjizi – rekao je u uvodnoj reči jedan od koautora ove knjige istoričar Veljko Maksić.

Ovo je treće izdanje, odnosno treća knjiga vezana za istraživačko-istoriografski projekat „Svedoci vremena“ koji i..

The post Istorijski pregled sela Ostrovo stavljen među korice knjige appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article