Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (9): Svi pamte duplu krunu

127

Klub se godinama takmičio u nižim ligama, kasnije se Avala obrela u Prvoj diviziji i do 2006. godine važila za favorita i u najkvalitetnijim takmičenjima. Pored šampionskih titula 1992. i 2001. godine klub je u vitrine uneo još mnogo trofeja osvojenih prvenstava i pehara Kupa.
Avala je u početku nosila ime Riversajd Rapid (tada otkupljen klub za 15.000 dolara). Nedugo zatim Riversajd Avala je utakmice kao domaćin igrala u Merikvilu, pa na 1976. godine na novoj lokaciji Lensval. Kad su sledeće, 1977. godine kao prvaci izborili promociju u Prvu državnu ligu Novog Južnog Velsa, iz imena je izbačeno Riversajd Rapid i naši fudbaleri su zaigrali pod imenom Sportski klub Avala, naravno po poznatoj planini pored Beograda.

Promena imena

Sportski klub Avala je 1977. godine postao član Premijer lige Novog Južnog Velsa, u kojoj se zadržao sve do 1986. godine kad se obreo u nižem rangu. Dve sezone kasnije ime Avale je postalo i te kako zvučno u fudbalskim krugovima, zbog veoma kvalitetnog tima i ..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (9): Svi pamte duplu krunu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article