Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (8): Avala ponos zajednice

153

Nekadašnji srpski Fudbalski klub Avala (danas deluje pod imenom Bonirig Beli orlovi) u Novom Južnom Velsu je kolektiv sa dugom i bogatom istorijom. Osnovali su ga srpski emigranti na teritoriji opštine Kabramata, gde je već živeo veliki broj doseljenih Srba. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka baš na tom području u jugozapadnom delu Sidneja zaživela je i srpska zajednica.
Inicijativa o formiranju fudbalskog kluba pokrenuta je 1967. a godinu dana kasnije rođena je Avala, klub koji je pod tim i kasnije novim imenom Bonirig Beli orlovi odigrao značajnu ulogu za čitavu srpsku fudbalsku zajednicu u Sidneju.

Dom Orlova

Moderan kompleks koji čine fudbalski stadion i klupske prostorije poznat je kao Srpski sportski centar, mesto na kojem se pored fudbalskih utakmica održavaju i mnoge druge društvene aktivnosti. U Srpskom centru Bonirig uvek se nešto dešava, i to svih sedam dana u nedelji. Klub je otvoren svakog dana, a gosti pored restorana imaju na usluzi i druge sadržaje, kao recimo..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (8): Avala ponos zajednice appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article