Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (7): Beli orlovi hrabrog srca

160

Springvejl Beli orlovi su 2010. godine ponovo uz zaista veliku dozu sportske sreće zauzeli drugo mesto na tabeli i izborili plasman u Premijernu ligu. Neshvatljivo je kako su u poslednjih pet utakmica doživeli isto toliko poraza, ali im je dotadašnja zaliha bila dovoljna da budu bodovno izjednačeni sa ljutim rivalom, hrvatskom ekipom Sent Albans Dinamom.
Za nevericu je kako su naši fudbaleri, recimo, u pretposlednjem kolu poraženi od Whitlese Zebri (3:4) iako su vodili sa dva pogotka razlike. Potpuno neočekivano, i u poslednjem kolu su pretrpeli poraz od Bulleena (4:5) mada su dva puta tokom utakmice imali „plus dva“. Zbog tih kikseva je St. Albans Dinamo zauzeo prvu poziciju na tabeli, i to zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Ruku na srce, ovde treba istaći i da je Božo Stojanac, prvi čovek Srpskog sportskog centra i Belih orlova, savetovao igračima da im je bolje da ne idu u Premijernu ligu, pošto klub nema finansijska sredstva za tako kvalitetno takmičenje koje je zahtevalo mnogo više..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (7): Beli orlovi hrabrog srca appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article