Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (6): Godine velikih iskušenja

167

Beli orlovi su 1996. godine postali i šampioni Prve državne lige Viktorije, pa su se naredne tri godine takmičili u najkvalitetnijem rangu ove australijske države – Premijer ligi. Bilo je to zlatno doba kluba. Međutim, kad je liga reorganizovana i broj klubova učesnika smanjen sa 16 na 12, naš klub te 1999. sezonu završava na 11. mestu i ispada u Prvu državnu ligu.
Bio je to prvi i jedini takmičarski kiks od osnivanja. Doduše, da se izbegne ispadanje nedostajalo je i malo sreće. Našim fudbalerima je kao gostima u poslednjem kolu sa Altonom Ist bila potrebna pobeda da izbore opstanak. Nažalost, susret je završen kako je odgovaralo domaćinu – nerešenim rezultatom – 1:1. Da se vodilo malo više računa o ekipi, uvereni smo da se uopšte ne bi došlo u situaciju da se u „minut do dvanaest“ vodi borba za status premijerligaša.

I naredna sezona u Prvoj državnoj ligi Viktorije bila je prosečna, pa Beli orlovi završavaju kao osmi, u zlatnoj sredini tabele.

Sreća okrenula leđa

A, naredne 2002. g..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (6): Godine velikih iskušenja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article