Istorija srpskog sporta na petom kontinentu (3): Sa Šekijem do predvorja raja

124

Veliki uspon, ali zatim i strmoglavi pad Fudbalskog kluba JUST iz melburnškog naselja Futskrej dogodio se osamdesetih. Posle silnih trofeja u državnim takmičenjima Viktorije, kao i u raznim kupovima od sredine pedesetih do druge polovine sedamdesetih, došlo je vreme da se klub oproba i na australijskom nivou.
Džast je 1977. bio jedan od osnivača Nacionalne fudbalske (soker) lige – NSL, u kojoj se neprekidno takmičio narednih 13 godina. Nažalost, sa vrlo malo uspeha. Sezone je uglavnom završavao u drugoj polovini tabele, s izuzetkom one slavne i nezaboravne 1986. godine.

Treba li uopšte podsećati da je tada ekipu Džasta s klupe vodio slavni Dragoslav Šekularac? Šeki je 1985. godine došao u Futskrej i preuzeo JUST kad je malo ko mogao da veruje da će takav velikan postati trener ovog kluba, koji je u Australiji uglavnom prepoznavan kao jugoslovensko-srpski.

Debakl u Adelajdu

Kad se pojavio u trenerci Džasta, Šeki je svakog dana privlačio više ljubitelja fudbala na treninzima nego svi ..

The post Istorija srpskog sporta na petom kontinentu (3): Sa Šekijem do predvorja raja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article