Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (16): Delije sa Zapada

200

S obzirom da je u Pertu, u Zapadnoj Australiji, sedamdesetih godina prošlog veka bilo dosta fudbalskih klubova koji su predstavljali različite etničke zajednice, i među našim ljudima u ovom gradu osetila se potreba i došlo se na ideju da se oformi fudbalski klub.
To se i ostvarilo 28. aprila 1978. godine kad je zaživeo Srpski kulturni klub Dajanela Srbija, koji je nešto kasnije preimenovan u Dajanela Beli orlovi, pod kojim imenom postoji i aktivan je i danas.

Dok je još postojala nekadašnja država Jugoslavija, i u Zapadnoj Australiji bilo je više klubova sa tim prefiksom i jugoslovenskim oznakama, ali čim je došlo do raspada članovi i pristalice našeg kluba želeli su da cela srpska zajednica može da se poistoveti s imenom – Beli orlovi.

Među osnivačima su bili: Tomislav Mihajlović, Milan Jelešić, Dušan Zvekić, Đorđe Marjanović, Dušan Babić, Ivan Babić, Miloš Borković, Mirko Rnjak i Strugara Pajić. Prvi predsednik kluba bio je Dušan Zvekić. Danas, aktuelni predsednik Dajanela Belih o..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (16): Delije sa Zapada appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article