Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (15): Titula posle dve decenije

183

Tokom poslednjih nekoliko sezona Ficroj Siti je postao stabilan član društva Druge divizije Viktorije i posle trećeg mesta 2017. i šeste pozicije 2018. godine, konačno je u klupske vitrine unet šampionski pehar. Pod trenerskim vođstvom Grka Endija Vlahosa, koji je sredinom prve decenije 21. veka bio važan šraf tima Srbije, u neizvesnoj završnici osvojeno je prvo mesto sa dva boda ispred ekipe Korajo.
Prošle godine je posle šampionskog slavlja pokrenuta i inicijativa da se Srbija fuzioniše sa FK Ričmond, klubom nemačke etničke zajednice. Glavni razlog za ovakvu ideju bio je taj što Srbija na svom terenu u Ferfildu nije imala odgovarajuće uslove za viši rang takmičenja, pa je pronađen partner za fuziju, pošto je Ričmond tražio s kim može da se ujedini kako bi opstao.

Klupske prostorije u Ferfildu
S druge strane, Ficroj Siti Srbija je poslednjih godina zaista stabilizovan klub kome nije bilo potrebno da menja lokaciju za rang u kojem je igrala, jer su uslovi u Ferfildu bili zadovoljavaju..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (15): Titula posle dve decenije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article