Istorija srpskog sporta na petom kontinentu (14): Srpski prvenac u Viktoriji

267

Mnogo vremena je prošlo od osnivanja prvog srpskog fudbalskog kluba u Australiji do dana kad se grupa zaljubljenika u ovaj sport nije odlučila da našoj zajednici na Petom kontinentu podari još jedan klub.

Čak 14 godina posle rađanja Beograda iz Adelajda nastao je prvi srpski klub i u Melburnu – Karlton Srbija, do ove godine poznata kao Ficroj Siti Srbija, a u budućnosti najverovatnije Ričmond SC pošto je nedavno došlo do fuzije sa istoimenim klubom nemačke zajednice.
Inicijativu za osnivanje kluba je početkom šezdesetih godina pokrenuo Ostoja Pekić. Njegova ideja se i ostvarila uz pomoć srpske grupe ljubitelja fudbala u ovom delu Melburna sada već davne 1963. godine. Prvi problem je nastao kako dati ime klubu i kako ga održavati.

Osnivač Ostoja Pekić sa timom iz 1963. godine
Posle nekoliko sastanaka pomenute grupe ljudi, javio se predlog da klub nosi ime Vitez i pod tim imenom je u takmičenju na teritoriji Viktorije počeo da predstavlja srpsku zajednicu. Na grbu kluba bio je dvoglavi..

The post Istorija srpskog sporta na petom kontinentu (14): Srpski prvenac u Viktoriji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article