Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (13): Blistav početak 21. veka

118

Senzacionalno osvajanje Čempionšipa 2003. godine ostaće jedna od najvažnijih i najdražih utakmica od osnivanja kluba. Kao autsajderi, Orlovi su u velikom finalu igrali protiv hrvatskog kluba O’konor Najts (O’Conor Knights) i gubili sa 1:0. Ali, zatim su uspeli da preokrenu i zabeleže jednu od najslađih pobeda u klupskoj istoriji – 2:1.
U sledećoj sezoni Orlovi osvajaju „duplu krunu“. Do titula su stigli bez poraza i konačno ušli u društvo najboljih timova na teritoriji ACT. Novi i kvalitetniji rang takmičenja nije uplašio fudbalere srpskog kluba i junački su se držali protiv jačih i stabilizovanih klubova, da bi na kraju sve iznenadili osvajanjem petog mesta i samo za par bodova izmakao im je plasman u plej-of. Ovakav ples nije ponovljen u narednoj, 2006. godini, posle koje je zbog još jedne u nizu bespotrebnih reorganizacija takmičenja Fudbalskog saveza ACT došlo do seobe Orlova u niži rang.

Klubovi Premijer lige i Prve teritorijalne lige pozvani su da konkurišu za formiranje novog t..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (13): Blistav početak 21. veka appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article