Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (11): Šampionske titule za nezaborav

198

Prvi veliki uspesi i nezaboravna slavlja fudbalera i navijača Sinđelića počela su pre nego što je srpski fudbalski klub iz Melburna navršio tri godine postojanja. Nezaboravna prva promocija u viši rang ostvarena je 1987. godine i ubraja se u najveće uspehe Sinđelića. Takođe, bilo je i drugih titula, nizova pobeda i trofeja u raznim kup-takmičenjima, a izgradnja stadiona u Ardiru smatra se takođe za jedan od naznačajnijih događaja u klupskoj istoriji.

Ipak, ta 1987. smatra se za najuspešniju i navijačima najdražu godinu. Tada je Sinđelić predvođen trenerom Radosavom Radetom Jovičićem kao prvak Druge divizije izborio plasman u Prvu državnu ligu. Od početka sezone bilo je jasno da klub ima ekipu za visoke domete, jer su zabeležene četiri pobede u prvih pet kola. Usledila je i rekordna pobeda od 7:1 protiv Eltama, a pamtiće se i trijumf nad Morningtonom od 7:2, u kojem je golgeter Toni Marčet čak šest puta tresao mrežu rivala.

Proslava titule 1987.

Ova ubedljiva pobeda dovela je Sinđeli..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (11): Šampionske titule za nezaborav appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article