Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (10): Sinđelić – ljubav ugrađena u temelje

162

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka, u Melburnu je nastao srpski sportski klub koji s ponosom nosi ime Stevana Sinđelića, velikog vojskovođe iz Prvog srpskog ustanka. Imenu kluba kumovao je Andrija Aca Sofranić, kad su jednog popodneva na čašici razgovora kod njega u?kući u Sent Albansu u poseti bili Mladen Šušnica i Radovan Miletić. Na žalost, Sofranić i Miletić nisu više među nama.
Njih trojica su tada poveli prve razgovore o stvaranju srpskog kluba u severozapadnom predgrađu Melburna, s obzirom na to da je na drugoj strani grada u to vreme već postojao najstariji srpski klub u Viktoriji – današnja Ričmond Srbija (Ficroj Siti Srbija). Upravo ova dva kluba, Sinđelić i Srbija, kasnije su gradili veliko rivalstvo, ali i prijateljstvo. Godinama su ovi srpski timovi, pa i poslednjih nekoliko sezona, ukrštali koplja u državnim prvenstvima Viktorije.

Ideja Sofranića, Šušnice i Miletića bila je da srpskoj zajednici na zapadnoj strani Melburna, gde je živeo veliki broj naših ljudi, treb..

The post Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu (10): Sinđelić – ljubav ugrađena u temelje appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article