In memoriam: Živojin Vučetić – čika Žika (1932-2020)

64

Živojin Vučetić rođen je 21. jula 1932. godine u Bajmoku pokraj Subotice. Bio je jedan od malobrojnih ljudi koji je u sportu, kao takmičar i trener proveo pune 54 godine. U svojoj dugoj i svestranoj sportskoj karijeri bavio se fudbalom, boksom, rukometom, tenisom i atletikom, ali je najviše svog životnog veka poklonio stonom tenisu.

Dvadeset godina bio je jedan od istaknutih članova Stonoteniskog saveza Hrvatske. Nosilac je trofeja Stonoteniskog saveza Hrvatske i zlatne značke Stonoteniskog saveza Jugoslavije te zlatne plakete Grada Vukovara.

Kroz njegovu stonotenisku školu prošle su i takve sportske veličine kakve su nekadašnji fudbaler Borova, Vojvodine i Crvene Zvezde, a danas uspešan trener Siniša Mihajlović, ili trener košarkaške reprezentacije Australije Čedo Čalić. U svojoj trenerskoj karijeri ljubav prema stonom tenisu preneo je na preko 5.000 dece od kojih su njih preko 100 postali uspešni stono-teniseri.

Kao takmičar i trener radio je u Travniku, Županji, Borovu naselju, D..

The post In memoriam: Živojin Vučetić – čika Žika (1932-2020) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article