IN MEMORIAM: Miroslav Pisarević (1943-2020)

89

Miroslav Pisarević je rođen u Trpinji 1943. godine. Osnovnu školu pohađao je u rodnom mestu i Borovu, srednju ekonomsku u Vukovaru, a žurnalistiku je studirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Po završetku studija novinarstvom je počeo da se bavi u Osijeku. Radio je u Glasu Slavonije i Radio Osijeku, gde je bio i glavni i odgovorni urednik. Bio je dopisnik Radio Beograda i zagrebačkog Večernjeg lista iz Osijeka.

Početkom rata u Hrvatskoj izbegao je u Beograd, gde je od 1991. godine do penzionisanja radio u Informativnoj redakciji Radio Beograda. Bio je urednik u desku, pratio društvena zbivanja, posebno položaj radnika i rad sindikata.

Takođe, radio je u trpinjskoj školi, predavao u osječkim gimnazijama i političkoj školi, bio član političkih i novinarskih rukovodstava opštine Osijek i slavonsko-baranjske regije.

Povodom šezdesete godišnjice od osnivanja fudbalskog kluba Sinđelić iz Trpinje napisao je monografiju „Trpinja 60 godina nogometa“. Autor je knjige „Vreme i nevrem..

The post IN MEMORIAM: Miroslav Pisarević (1943-2020) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article