IN MEMORIAM: Krste Dobrijević (1945.-2020.)

134

Kao Borovčanin nastavnik Krste je svoj život započeo 1975. godine kada se zajedno sa svojom suprugom Jelenom, takođe prosvetnom radnicom, zaposlio u osnovnoj školi. Odmah po dolasku preuzeo je ulogu razrednog starešine 5B razreda i od tada do penzionisanja 2010. godine na put odrastanja izveo mnoge generacije borovskih đaka. Svima njima bio je omiljeni nastavnik jer svoj autoritet nije gradio silom godina ili učiteljske titule, nego svojim roditeljskim i prijateljskim odnosom prema svakom đaku.

Kakav je bio za vreme svog učiteljevanja Krste Dobrijević bio je i kada je otišao u zasluženu penziju. Nikada nije prošao pored čoveka, a da mu se nije javio i sa njim progovorio poneku reč. Naročito je voleo da razgovara sa svojim bivšim đacima pokazujući zanimanje za njihov život nakon što su napustili školu u kojoj je predavao.

Učitelj Krste bio je aktivan član borovske društvene zajednice, a kao dugogodišnji predsednik dao je svoj doprinos i u radu i razvoju borovskog Dobrovoljnog vatrogas..

The post IN MEMORIAM: Krste Dobrijević (1945.-2020.) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article