In memoriam Čeda Ćirković Ćira: Odlazak „zvezdaša“ i legende Džasta

145

U nedelju, 31. maja 2020. u Melburnu je u 86. godini preminuo Čeda Ćirković Ćira, poznati dugogodišnji fudbalski stručnjak koji je radio u brojnim klubovima od Nacionalne lige Australije do Premijer lige Viktorije.
Ćirković je preminuo u staračkom domu u Donkasteru, u koji je otišao da bi bio pored svoje supruge Dragice, koja je poslednjih godina bila teško bolesna. Samo šest meseci posle njene smrti, sudbina je htela da i Čeda ode na večni počinak.

Ćirković je rođen u Olovu (današnja Federacija Bosna i Hercegovina) 24. juna 1934. godine. Kao mlad se preselio u Beograd i fudbalski stasavao u omladinskoj školi Crvene zvezde, koju je 1956. osnovao Miljan Miljanić. Zvezdinu fudbalsku školu Ćira je pohađao od 1957. do 1959. godine, kad je prešao u Srem iz Sremske Mitrovice. Ćirković je, inače, bio veliki „zvezdaš“ i na početku fudbalske karijere igrački i ljudski uzori bili su mu Rajko Mitić, Branko Stanković, Dragoslav Šekularac i Ivan Toplak.

Druženje na Olimpik parku: Ćira sa Borom Ko..

The post In memoriam Čeda Ćirković Ćira: Odlazak „zvezdaša“ i legende Džasta appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article