Igrom, pesmom i starinama čuvaju tradiciju u Bršadinu

144

Kao i većina kulturnih organizacija i udruženja rad Kulturno – umetničkog društva „Vaso Đurđević“ iz Bršadina i Prosvjetinog pododbora iz ovog mesta bio je privremeno prekinut u vreme proglašene epidemije izazvane pojavom koronavirusa. Čim su se stekli uslovi i kada su dopuštena javna okuplјanja počele su i probe kao i odlasci na neke određene manifestacije.

– Ovo je prvi naš organizovan događaj nakon problema izazvanih pojavom koronavirusa. U goste su nam došla dva kulturno-umetnička društva „Branislav Nušić“ iz Borova i „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Bijelog Brda kao i pevačka grupa „Zmaj“ iz Bijelog Brda te vokalne solistkinje Anja Teofilović i Milica Jović. Naravno tu su i naši domaći folkloraši koji su se predstavili sa tri koreografije. Probe za sad održavamo redovno i bez većih problema, produžili smo naše aktivnosti i na ovaj letnji period, a sledeće gostovanje članova našeg društva biće krajem jula u Borovu – rekao je predsednik KUD-a „Vaso Đurđević“ iz Bršadina Jovica Tanasić.

P..

The post Igrom, pesmom i starinama čuvaju tradiciju u Bršadinu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article