I Srbin dobitnik prestižne Nobelove nagrade: “To je put na kome je teško vraćati slike”, iz sobice samačkog hotela do Nobela! (FOTO, VIDEO)

95

NAGRADA je, svakog od nas u timu iznenadila i dirnula, mada smo mi svesni misije u koju smo ušli srcem, uprkos iskušenjima s kojima se gotovo svakodnevno suočavamo. Zaista smo ponosni, pogotovo što je u našoj “porodici”, u samom vrhu, nekoliko kolega iz našeg nekadašnjeg zajedničkog zavičaja.

Ali, nagrada nas je dodatno i obavezala i podstakla. Potvrdila da je naša misija važna ne samo za ratom unesrećene i glađu pogođene, već za ceo svet. Drago mi je, posebno, da je važna za Srbiju, pišu “Novosti”.

Ovako nam, sasvim mirno, naš Nenad Grković iz tima Svetskog programa za hranu, nagrađenog Nobelovom nagradom za mir, prenosi emocije posle vesti o prestižnom međunarodnom priznanju. Tako mirno, kao svi dobri i plemeniti ljudi koji su svoj život posvetili da pomognu drugima, ne radi nagrada, već iz istinske potrebe da pruže ruku u nesreći. A nesreća se uvećava.

Ima li veće od one kad se od gladi suočavate sa smrću? E, sa takvim ljudima se suočava i naš nobelovac. S njima proživljava njiho..

The post I Srbin dobitnik prestižne Nobelove nagrade: “To je put na kome je teško vraćati slike”, iz sobice samačkog hotela do Nobela! (FOTO, VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article