I ove školske godine problem sa udžbenicima za srpske učenike

104

Školske 2020/2021.godine obrazovna reforma zahvata drugi, treći, šesti i sedmi razred te predmete biologija, hemija i fizika za osmi razred. To znači da su nastava i udžbenici za učenike ovih razreda novi odnosno usklađeni sa kurikulumom. Tako i jeste za većinu, ali za one koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i pismu odnosno po modelu „A“ i ova je školska godina započela bez udžbenika.

Osim sveski u školskim se torbama ovih učenika nažalost i početkom novembra nalazi samo pernica. Setimo se da su i prošle školske godine kada je kurikularna reforma započela isti problem imali učenici prvog, petog i sedmog razreda koji su tada bili obuhvaćeni ovim novim, savremenijim i boljim programom obrazovanja.

Situacija je međutim potpuno suprotna od savremenog. Umesto sa tableta i digitalno podržanih udžbenika školske se lekcije kao u davna vremena diktiraju, zapisuju u sveske i uče sa fotokopiranih listova kojima prosvetni radnici pokušavaju da nadoknade nedostatak osnovnog nastavnog materija..

The post I ove školske godine problem sa udžbenicima za srpske učenike appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article