I na Malti počele sa radom dopunske škole na srpskom jeziku

25

29.10.202130.10.2021

Sa časa u Auru
Foto: arhiva SO KC Sv Jelena Anžujska

I na Malti je ovoga meseca počela sa radom dopunska škola na srpskom jeziku. Već su održani prvi časovi u okviru projekta Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska – „Škola srpskog jezika na Malti“, i to na četiri lokacije: Viktorija (Gozo), Aura, Gzira i Birzebudža. Srpka deca širom Malte od sada će imati priliku da uče o svojoj otadžbini Srbiji iz školskih klupa dok će njihov napredak biti praćen pod budnim okom naših posvećenih učiteljica: Kristine Kitić, Dragane Duvnjak i Maje Marinković, kao i koordinatorke projekta Jelena Jablanov Maksimović, istaknuto je na sajtu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Arno Gujon, direktor Uprave, poželeo je učenicima i učiteljima srećan rad. „Našim đacima, polaznicima prve dopuske škole srpskog jezika na Malti, želim srećan početak rada. Siguran sam da ćete saznati mnogo lepih stvari o vašoj otadžbini i da ćete odlučno savladati prelep i milozv..

The post I na Malti počele sa radom dopunske škole na srpskom jeziku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article