Hrvatska zvanično primljena u evrozonu

98

Hrvatska je od sada i zvanično u evropodručju, i menja svoju dosadašnju valutu. Kuna odlazi u istoriju, i zvanična valuta biće evro. Za sada će se samo dvojno iskazivati cene u evrima i kunama, a poznat je i zvanični kurs po kom će se i računati konverzija

Hrvatska je zvanično primljena u evrozonu, i postala je dvadeseta zemlja članica. Dosadašnja nacionalna valuta kuna biće zamenjena evrom, i to po kursu od 7.5345 kuna za jedan evro.

Boka Kotorska, hiljadu lica „Nevjeste Jadrana“, saznajte više.

Uvođenje evra omogućava lakše i povoljnije ulaganje u Hrvatsku, a smanjiće se dosadašnja ograničenja u ekonomiji i ukloniti troškovi promene valuta, istakao je Valdis Dombrovskis, izvršni potpredsednik Evropske komisije za ekonomiju. Osim toga, evro bi trebalo da stabilizuje kamatne stope i učiniti kredite jeftinijim i dostupnijim.

Uvođenje evra može takođe u velikoj meri može pomoći i olakšati putovanja turistima, imaće jednu brigu manje. Kune će moći da koristite do sredine januara 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Hrvatska zvanično primljena u evrozonu se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article