Hrvatska otvara turističku sezonu krajem maja

170

Turizam u Hrvatskoj zvanično počinje krajem maja, a očekuje se da već u junu mesecu turistička sezona bude u potpunosti otvorena u svim krajevima zemlje, u kampovima, hotelima i letovalištima

Hrvatski ministar turizma izneo je plan otvaranja letnje turističke sezone u kome se ističe da će već krajem maja putovanja u velikoj meri biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku. Početkom juna meseca, ove olakšice imaće i građani Nemačke, Poljske, kao i ostali čije zemlje imaju relativno sličnu situacijom sa korona virusom. Očekuje se pozitivan znak i za turiste iz Srbije.

Prema planu otvaranja turističkih objekata, do kraja maja meseca biće otvoreni svi kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, pojedini hoteli, dok će već tokom juna biti otvoreni gotovo svi hoteli i svi objetkti koji pružaju turističke usluge na čitavoj obali Hrvatske.

Granice su otvorene za turiste, a prilikom ulaska, turisti moraju imati potvrdu o rezervaciji smeštaja, dok će na samoj granici dobiti sva uputstva o tome kako treba da se ponašaju zbog moguće epidemije. Kao pomoć turistima, trenutno je u izradi i mobilna aplikacija preko koje će turisti moći da najave svoj dolazak kako bi prelazak same granice bio brži.

Kako se dalje navodi, hotelijeri i ugostitelji su spremni, a prvi turisti su već stigli u Hrvatsku.

Original Article