Hrvatska ima najčistiju vodu za kupanje u Evropi

14
hrvatska-ima-najcistiju-vodu-za-kupanje-u-evropi

Kvalitet vode za kupanje na evropskim plažama se u velikoj meri poboljšao u poslednjim godinama, što potvrđuje i izveštaj Evropske komisije i Evropske agencije za okolinu. Najbolja voda za kupanje, navodi izveštaj, se nalazi u našem regionu, u Hrvatskoj

Izvešataj Evropske komisije i Evropske agencije za okolinu izdvaja Hrvatsku kao zemlju sa najčistijom vodom za kupanje. U njemu stoji da, od 27 država EU, 99.1% hrvatskih obala ima odličan kvalitet vode. To je ukupno 886 od 894 testiranih mesta.

Iz godine u godinu, sve više lokacija, odnosno plaža, ispunjava najstrože standarde kad je kvalitet vode za kupanje u pitanju. Od ukupnog broja svih plaža, čak 85% svih plaža ima vodu odličnog kvaliteta. Od ukupnog broja testiranih voda, čak 96% ispunjava minimalne standarde kvaliteta, a samo 1.5% je ocenjeno kao nezadovoljavajuće.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Kvalitet vode se procenjuje korišćenjem mikrobioloških podataka kako bi se klasifikovali prema ocenama nezadovoljavajuće, dovoljno, dobro ili odlično. Na drugom mestu po kvalitetu vode se nalazi Grčka, nakon koje sledi Kipar koji je na trećem mestu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Hrvatska ima najčistiju vodu za kupanje u Evropi se pojavio prvo na TU magazin.