Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu

5

Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu

15. septembar 2021.

Aktuelno, Matica, Vesti

1 Views

Od ranog jutra studenti iz Beograda obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Studenti su izradili zastavu veličine od 25 metara i simboličnim snimkom danas u Studentskim gradu poslali poruku celoj naciji da je briga o identitetu i nacionalnim simbolima važna.

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon obišao je studente i obratio im se povodom današnjeg obeležavanja Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

„15. septembra 1918. godine dogodila se važna stvar kako za Srbiju, tako i za celu Evropu, a to je proboj Solunskog fronta u kome su učestvovali svi Srbi iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine ali i iz naše dijaspore koji su došli da ratuju za svoju otadzbinu ne očekujući ništa zauzvrat“, rekao je na početku svog govora direktor Up..

The post Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article