“Gubimo bitku protiv novih varijanti virusa”: Kanadska provincija najavila nova, široka policijska ovlašćenja protiv epidemije

15

Kanadska provincija Ontario najavila je nova, široka policijska ovlašćenja za sprovođenje naredbe o produženom boravku kod kuće, u najnovijem pokušaju da se širenje virusa stavi pod kontrolu u toj najmnogoljudnijoj provinciji.

S rekordnim brojem novih slučajeva, među stručnjacima raste zabrinutost da se ionako zategnuti zdravstveni sistem dodatno gura ka granici izdržljivosti, prenosi londonski Gardijan.

“Gubimo bitku protiv novih varijanti virusa. Ali, ako budemo odlučni i nepokolebljivi, možemo to da preokrenemo”, poručio je premijer Ontarija Dag Ford, najavljujući nove mere.

Policija u Ontariju sada će imati ovlašćenja da zaustavi vozače ili pešake i zatraži njihovu adresu i razlog izlaska, a građani bi mogli da budu kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 600 dolara, ako se ne pridžavaju propisa.

Nadležni su najavili da će biti uspostavljeni kontrolni punktovi na granicama sa Manitobom i Kvebekom kako bi se zaustavila neesencijalna putovanja, ali ne i na granici sa SAD.

Mere su i..

The post “Gubimo bitku protiv novih varijanti virusa”: Kanadska provincija najavila nova, široka policijska ovlašćenja protiv epidemije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article