Gruzija je nova meka za programere i digitalne stručnjke

145

Rad od kuće je posebno popularan u poslednjih nekoliko meseci, međutim, postoje zanimanja koja se isključivo od kuće obavljaju, ili iz udobnosti lokalnog kafića jer ne zahtevaju kancelariju i opremu. Gruzija nudi digitalnim nomadima da pokrenu svoj posao baš iz te zemlje

Postoji način da radite i uživate u jednom do sada neverovatnom okruženju, a da pritom ne žrtvujete ni svoje vreme ni dane odmora. U putanju je Gruzija, zemlja poznata po svemu, samo ne po tome da je programerski raj. Vreme je da se to promeni, i da se napišu nova pravila.

Prema portalu Time Out, Gruzija pokreće novi program viza koje su namenjene svim ljudima koji žele da rade “remote”, odnosno da svoje virtuelno poslovanje prenesu u tu zemlju. U okviru programa postoje neke pogodnosti i prednosti, a svi detalji biće uskoro poznati.

Ovaj program je uglavnom predviđen za preduzetnike ili freelance radnike, ali svako ko radi na sličan način je dobrodošao. Za apliciranje je potrebno da popunite obrazac, kao i da priložite dokaz o plaćenom putnom osiguranju koje pokriva troškove minimum šest meseci. Ovaj obrazac biće dostupan uskoro na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Gruzije.

Original Article