Gramata vladike Teodosija za članove humanitarne organizacije Svi za Kosmet

25

28.06.202129.06.2021

Gramata za HO Svi za KosmetGramata vladike Teodosija dodeljenja uz prisustvu patrijarha PorfirijaFoto: arhiva HO Svi za Kosmet

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji imaju svoje ogranke i u srpskom rasejanju, koji su takođe veoma aktivni danas je sačekalo divno iznenađenje. Za svoj veliki, uporni i istrajni humanitarni rad vladika Teodosije odlikovao je predstavnike ove organizacije Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

„Danas, na Vidovdan, i na veliki jubilej – 700 godina manastira Gračanica, naša organizacija je doživela veliku čast. Za svoj istrajan humanitarni rad, u manastiru Gračanica, pred patrijarhom Porfirijem, još pet vladika i mnoštvom sveštenoslužitelja i vernog naroda, odlikovani smo od strane vladike Teodosija arhijerejskom Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

Ovo veliko priznanje pripada svima vama koji redovno učestvujete u našim akcijama pomaganja opstanka i obnove srpskih svetinja i naroda na Kosovu i Metohiji.

Takođe, ova nag..

The post Gramata vladike Teodosija za članove humanitarne organizacije Svi za Kosmet appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article