Glumci predstavili igru za decu koja podstiče učenje srpskog jezika i kulture

30

16.05.2021

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom Arno Gujon se sastao sa glumcima Nenadom Okanovićem, Darkom Apostolovićem i Bojanom Ivković
Foto: arhiva dijaspora.gov.rs

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon primio je glumce Nenada Okanovića, Darka Apostolovića i Bojana Ivkovića, koji su predstavili svoj projekat, igru Luedu – „Nauči se, čoveče“, gde se kroz zabavu i druženje, podstiču učenje i intelektualni razvoj dece ali i odraslih, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Pitanja u igri se biraju prema uzrastu i oblastima na aplikaciji Luedu, što omogućava interaktivni pristup učenju koji je deci zanimljiviji, te bi mogao da posluži i kao dodatno nastavno sredstvo srpskim školama u rasejanju. Igrom se kako je rečeno na osnov stečenog iskustva podstiču, ne samo predmetna znanja za uzrast svih razreda osnovne škole, već i negovanje srpskog jezika i kulture.

„Namera nam je da igru delimo našoj deci u dijaspori i tako dođem..

The post Glumci predstavili igru za decu koja podstiče učenje srpskog jezika i kulture appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article