Glad za znanjem odvela ju je iz Srbije

102

Ema Bašović Foto: Privatna arhiva Ema Bašović završava Mašinski fakultet u Mađarskoj i radi kao Junior Mehanički Inženjer 3D dizajner. Tamo je od 2016. godine. Živi i studira u mirnom i lepom mestu Dunaujvaroš.
Najpre je u rodnom Prijepolju završila srednju školu, smer „Modelar odeće“ i po preporuci profesora vrlo brzo počela da radi u jednoj firmi koja se bavi proizvodnjom tekstila, gde se zainteresovala za izučavanje mašina.
„Uz taj rad, kontrolom materijala, procesa proizvodnje i interakcije sa ljudima sve više se rađa ljubav prema kompleksnosti a opet jednostavnosti mašina. Taj paradoks u meni budi želju da istražujem i želim nešto više da saznam. Tokom rada u periodu od šest meseci sam izučavala mašine, učila sam strane jezike i pripremala se za određene međunarodne testove engleskog jezika i matematike. Naravno, prošla sam sve testove SAT i TOEFL sa više nego zadovoljavajućim poenima i samim tim shvatam da imam veliku šansu da apliciram za različite programe studiranja u Evropi, ..

The post Glad za znanjem odvela ju je iz Srbije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article