Generalni konzul V. Nikolić u oproštajnim posetama kod predsednice R. Srpske Ž. Cvijanović, predsednika NS RS N. Čubrilovića i gradonačelnika Banja Luke I. Radojičića

144

Predsednica R. Srpske Željka Cvijanović primila je danas, u oproštajnu posetu, generalnog konzula R. Srbije Vladimira Nikolića.

Nakon sastanka, izneta je zajednička ocena da su odnosi R. Srbije i Srpske u svim oblastima na izuzetno visokom nivou, zasnovani na prijateljskim i bratskim vezama, velikom političkom razumevanju i ekonomskoj podršci. U obraćanju novinarima, predsednica R. Srpske je, kao posebno važnu i za građane R. Srpske veoma značajnu Nikolićevu aktivnost, istakla otvaranje konzularne kancelarije Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci sa sedištem u Trebinju.

Ona je zahvalila generalnom konzulu za dosadašnju saradnju i njegovo nesebično i istrajno zalaganje u jačanju veza Srbije i Srpske, poželevši mu puno ličnog i profesionalnog uspeha i podsetila prisutne novinare da je generalni konzul odlikovan 9. januara, povodom Dana Republike Srpske, ordenom zastave R. Srpske sa srebrnim vencem za rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćivanju mira, lične rezultate i d..

The post Generalni konzul V. Nikolić u oproštajnim posetama kod predsednice R. Srpske Ž. Cvijanović, predsednika NS RS N. Čubrilovića i gradonačelnika Banja Luke I. Radojičića appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article